Kiitos Anulle haasteesta.
 Katsotaan mitä mun päästä irtoaa näihin sanoihin. Kun lueskelin Anun vastauksia.. Ensimmäisenä tuli lähes samankaltaisia asioita mieleen.

Säännöt:

- Tässä on lueteltu 15 sanaa. Kirjoita jokaisen kohdalla, mitä lapsuuden/nuoruuden tapahtumia, asioita tai tunnelmia tulee kyseisestä sanasta mieleen.
- Jos juuri siitä sanasta ei tule mieleen mitään, niin kerro jostain siihen läheisesti liittyvästä asiasta.
- Saa kertoa useampiakin asioita, jos sanasta muistuu mieleen paljon juttuja.
- Lopuksi: keksi luetteloon yksi sana lisää ja muistele siihenkin sanaan liittyviä lapsuuden tapahtumia.

1. Kampa. Vähemmän käytetty, mutta enemmin tarvittu. Iskän takataskusta löytyi aina kampa. Sillä sitten pahimmat takut revittiin kuontalosta auki.

2. Lintu. Varpusille sai torilla antaa lihapiirakkaa, mutta lokkeja ja puluja piti sitten häätää pois. Mummin kanssa käytiin myös usein ankkalammella ruokkimassa hanhia ja muita siivekkäitä. Nyt sitä kaivaten muistelee, koska eihän nykyään mitään lintuja saa ruokkia.

3. Meri.  aah..Merelle kun lähdettiin, käperyin avoveneen pohjalle, istuintyynyjen päälle ja nukuin koko matkan aina saareen asti. Vasta kun vauhti hiljeni, heräilin silmät sikkurassa veneen pohjalta tervehtimään saariston väkeä. 

4. Kitara.  Apua! En ikinä oppinut niitä muutamaa sointua, joita yläasteella piti soittaa. Kitarasta tulee myös mieleen velipuoli, joka tykkäsi rämpytella soitinta muinoin.

5. Kello.  Ikivanha seinäkello, papan käden jälki. Pala sukumme historiaa. Kunpa muistaisin paremmin papan.

6. Oksentaminen.  Mummi tuli usein hoitamaan, kun oli oksennustaudissa ja iskän piti olla töissä. Silloin sai kaikenlaisia herkkuja ja sitä jaffaa, jota varmaan jokainen on juonut tuon ikävän taudin kourissa ollessaan.

7. Mummo.  Onko piheys sukuvika?? Toivottavasti ei. Meidän mummo on varmaan maailman pihein ihminen. Tai ainakin Suomen. Mutta, silti tuo ihminen on niin rakas ja ikävähän sitä tulee. Liian harvoin tulee käytyä. Pienenä kun olin viikonloppuja mummolla..sunnuntaina alkoi se kiukuttelu, kun tiesi että tänään on kotiin lähtö.

8. Kirja.  Montaa en ole lukenut. 

9. Pipo.  Rakastan pipoja. LApsuudesta muistan ainakin sen turkoosin pipon, jossa oli tekoturkishäntä. "Häntäpipo" oli ala-asteella muotivillitys, ja pakollinen hankinta.

10. Matematiikka.  Rakastettu, vihattu.. Geometria oli hauskaa ja ne tilastopylväiden tekemiset. Kertotaulu tukiopetuksessa tuli istuttua tunti jos toinenkin. Mutta kaiketi on oppi mennyt perille.

11. Metsä.  Metsässä oli ihana kävellä vesisateessa. Kumisaappaat jalkaan ja sadetakkia niskaan. Aah..se ihana tuoksu.

12. Ukkonen.  Pelkäsin, kunnes veli pakotti katselemaan parvekkeelta kuinka salamat löivät pimeälle taivaalle.

13. Hiukset. Vaaleat, hieman kiharat. Paksut. Iskä ei ois tahtonu, että leikkautan ne lyhyeksi, mutta eräänä päivänä astelin kampaamosta lyhyine hiuksineni.

14. Sisko/veli (valitse toinen). VELI  Kiusasi, mutta myös puolisti tosi paikan tullen. Sen kanssa piti aina leikkiä legoila, mutta sen ei tarvinnu leikkiä barbeilla. Ja Monipolin pelaaminen oli viimeinen pisara. Siinä sai pelialusta ja rahat kyytiä, kun meikäläinen oli häviöllä..

15. Ikkuna.  Kerrostalon ikkunat, viides kerros. Korkealla. Ehkä sieltä tuli joskus kuikittua liikaakin.

LEMMIKKI  Muistan veljeni marsun, Petterin vain valokuvista..ja ehkä vähän näin luonostakin. Akvaarion ja sammakon, Vilin muistan aivan mainiosti. Akvaariota ehti katselemaan myös koirani, Polkkis. Tuo ihanainen musta-valkoinen tiibetinspanieli. Sitten tuli Dimmu-kissa, kun muutin pois kotoa ja koirasta aika jätti. Nyt on Nirppu ja Nasu kissat..Eläimet tulevat varmasti aina olemaan minulle todella rakkaita.

                      1133049.jpg