Tänään se sitten alkoi, teoriatuntien loppukiri. Jäljellä KOLME puolentoista tunnin puuduttaavaa luentoa autolla ajamisesta ja liikenteessä liikkumisesta. Sit ne ois niiku ohi. (toivottavasti ainakin)
 

 Tunsin itseni lähes hikariksi tunnilla tänään.. Vastasin lähes jokaiseen kysymykseen.. Ja vieläpä oikein. Olin nukkarissa viettänyt aikaa oppikirjan ja tehtävien kanssa vastikää. Kyllä se mieltä lämmitti. Mutta mitä mahtoi liikkua niiden teinien päässä. "Toi ikäloppu akka tietää kaiken. Mistä se mahtaa luntata." Mitä vielä. Lukisivat itekii sitä oppikirjaa. Ei sitä turhan takia, muistoesineeksi ole annettu. Se on myös lukemista ja oppimista varten.

 Tänään aiheena oli 3.3 Ajaminen maantiellä ja 3.4 Ohittaminen.

 Tässä lähiaikoina olen paljon keskustellut tapaamieni ihmisten kanssa autokoulusta.(sattuneista syistä) Ja noin 80% näistä ihmisistä on sanonut, että tänäpäivänä tuskin pääsisivät kirjallisia läpi. Ja paljon tulisi varmasti virheitä myös inssissä. Nyt haluankin kortillisilta ihmisiltä kysyä; Minne kilometrien varrella jää se oppi ja taito, jonka autokoulussa saa?? Vastatkaa ihmeessä. Onko se joku tietty kilometri määrä? Vai kenties vuosien tuoma "kokemus".

 Häpeilemättä, kyllä mua hieman kauhistuttaa se ensimmäinen ajokerta, jolloin ei ole opettaja veireisellä penkillä hätäapujarrutusta tekemässä. Ja kuinka mahdan osata hallita itseni ja ajoneuvoni sielä tuhansien muiden autoilijoiden seassa. Vaikkakin, tällä hetkellä mietteeni omasta ajotaidostani ovat kyllä positiiviset ja luottavaiset.